Mediation

Wil je de uitkomst van het geschil zelf bepalen? Hecht je waarde aan goed contact met je ex-partner met wie je mogelijk zelfs kinderen hebt? Kies dan voor mediation! Mediation of bemiddeling is bij uitstek geschikt voor het maken van afspraken in familiezaken, zoals echtscheiding (echtscheidingsbemiddeling), het opstellen van een ouderschapsplan of het berekenen van alimentatie. Onder begeleiding van een mediator kun je afspraken maken, over alle kwesties die jullie verdeeld houden, met behoud van je belangen en met respect voor de belangen van de ander. Door mediation kan het onderlinge contact zelfs verbeteren of herstellen doordat de mediator jullie communicatie begeleidt.
De afspraken die je maakt worden vastgelegd in een convenant, waarbij ik als advocaat-mediator de wettelijke kaders bewaak en in het mediationproces zo nodig benoem. In een convenant kunnen afspraken tot in detail worden vastgelegd, wat in een rechterlijke uitspraak niet altijd mogelijk is.
Kies vooral voor een mediator die tevens advocaat is, zodat je er zeker van bent dat de afspraken juridisch houdbaar zijn. Dan hoef je niet na verloop van tijd toch een advocaat in te schakelen, maar is het in een keer goed geregeld.