Hilde Schouten

No nonsens en directe communicatie. Dat is wat u bij mij krijgt, naast mijn kennis en ervaring in het familierecht. U zit in een lastige situatie, met uw ex, uw aanstaande ex, de vader of moeder van uw kind(eren). Alimentatie moet vastgesteld worden of opnieuw berekend worden, u gaat scheiden, een ouderschapsplan moet opgesteld of aangepast worden, u wilt uw kind erkennen maar de andere ouder geeft geen toestemming, uw ex wil niet meewerken aan de verkoop van de gezamenlijke woning. Wilt of moet uw mijn hulp inschakelen, dan heeft u dus al genoeg aan uw hoofd.
 
Ik zet met u de zaken op een rij, breng het geschil in kaart, ook de emotionele belangen en verhoudingen. U krijgt van mij te horen wat de mogelijkheden zijn, waar mogelijke knelpunten liggen, maar ook wat u kunt of moet bijdragen om het beste resultaat te bereiken. De weg naar het te bereiken resultaat is maatwerk.

Ik ben voorstander van overleg, simpelweg omdat u dan zelf uw resultaat bepaalt en u uiting geeft aan het belang van een goede verstandhouding. Liefst heb ik beide partijen aan tafel, zodat u met mijn hulp tot een oplossing of regeling komt. Lukt dat niet, dan sta ik u alleen bij en kunnen we met de ander en zijn/haar advocaat in overleg treden.
 
Blijkt overleg niet (meer) mogelijk, dan zal een keuze voor procederen gemaakt moeten worden om een beslissing van de rechter te krijgen. Overleg is mooi, maar soms zit het er gewoon (nog) niet in. Dan zal ik op papier en ter zitting uw standpunt met verve naar voren brengen en verdedigen.
 
In 2000 ben ik beëdigd als advocaat en sinds 2006 ben ik tevens mediator (MfN-geregistreerd).