Hilde Schouten

No nonsens en directe communicatie. Dat is wat je bij mij krijgt, naast mijn kennis en ervaring in het familierecht. Je zit in een lastige situatie, met je ex, je aanstaande ex, de vader of moeder van jouw kind(eren). Alimentatie moet vastgesteld worden of opnieuw berekend worden, je gaat scheiden, een ouderschapsplan moet opgesteld of aangepast worden, je wil je kind erkennen maar de andere ouder geeft geen toestemming, je ex wil niet meewerken aan de verkoop van de gezamenlijke woning. Wil of moet je mijn hulp inschakelen, dan hebt je dus al genoeg aan je hoofd.

Ik zet met jou de zaken op een rij, breng het geschil in kaart, maar ook de emotionele belangen en verhoudingen. Je krijgt van mij te horen wat de mogelijkheden zijn, waar mogelijke knelpunten liggen, maar ook wat jij kunt of moet bijdragen om het beste resultaat te bereiken. De weg naar het te bereiken resultaat is maatwerk.

Ik ben voorstander van overleg, simpelweg omdat je dan zelf het resultaat bepaalt en je uiting geeft aan het belang van een goede verstandhouding. Liefst heb ik beide partijen aan tafel, zodat je samen, met mijn hulp, tot een oplossing of regeling komt. Lukt dat niet, dan sta ik je alleen bij en kunnen we met de ander en zijn/haar advocaat in overleg treden.

Blijkt overleg niet (meer) mogelijk, dan zal een keuze voor procederen gemaakt moeten worden om een beslissing van de rechter te krijgen. Overleg is mooi, maar soms zit het er gewoon (nog) niet in. Dan zal ik op papier en ter zitting jouw standpunt met verve naar voren brengen en verdedigen.

In 2000 ben ik beëdigd als advocaat en sinds 2006 ben ik tevens mediator (MfN-geregistreerd).